Ireré, flauta i guitarra

Aquest duo interpreta música de cambra d’autors sud-americans com a H. Vila-llops o A. Piazzolla i també  contemporanis com el mestre Montsalvatge.
És una agrupació ideal per a xicotetes sales de concert per la calidesa d’aquest tipus d’agrupació.

PROGRAMA

EL ARCA DE NOÉ (X. Montsalvatge)
– La oveja
– El gallo
– El elefante
– La pulga
– El gato
– El canguro
– Vals
 
BACHIANA BRASILEIRA nº 5 (H. Villa-lobos)
 
HISTORIA DEL TANGO (A. Piazzola)
– Bordel 1900
– Café 1930
– Nightclub 1960
– Concert d´aujourd´hui

 

Víctor Maroto, guanyador del premi “Padre Francesc Peñarroja”, actualment realiza el quart curs dels enssenyaments de grau en Música en el Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València.
Ha assistit a les edicions SALE, X, XI i XIV del curs de flauta de Anento. Dins d´quests cursos ha participat en les Master Class impartides per Amparo Trigueros Segarra, Antonio Arias-Gago del Molino, Salvador Martínez Tus i Miguel Ángel Angulo.
Ha participat en quatre encontres de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana en 2007 i 2008.
Des de 1996 es component de la Banda Simfònica del CIAC. Ha estat membre de l orquestra Mare Nostrum de València  des de l´any 2005 fins a l´any  2007. Forma part del Strambòótic Quinteto des de 2008,  formació amb la que obté el diploma de tercer classificat en el 7.º Concurso Internacional de ejecución musical “Premio Citta’ di Padova” en la secció de música de cambra en 2009 i la classificació per a  la fase final de TIM (Torneo Internazionale di Musica) cel·lebrada a Verona en 2010, també en la secció de música de cambra.
Col·labora des de 2012 con el Ensemble Col legno en projectes molt varis però, a partir de 2013 amb la seua participació en el projecte “Lluís Guarner: per què cantar en la terra i al mar?” comença a centrar la seua tasca interpretativa en la música contemporània. Participa a l’II Cicle de Concerts Somelgrup 2013 celebrat a l’IVAM (València) i més recentment, al novembre de 2016, a l’estrena a Espanya de les òperes de cambra en un acte “Vrač” d’Ivo Medek i “Patrick” de Jorge Sastre a l’Auditori Alfons Roig de la Universitat Politècnica de València. També participa al desembre de 2016 (València) a l’estrena absoluta de “La Mare dels Peixos” la primera òpera en Valencià inspirada en el textos de la rondalla d’Enric Valor.
També ha actuat en la II Temporada Internacional de Concerts al Centre Cultural de Picanya (València) en 2013 i a la IX edició del cicle “Jazz a la tardor” de La Vall d’Uixó (Castelló) en 2015 amb el quartet Difonies Jazz Blegue.
Actualment és professor de flauta i llenguatge musical a l’Escola de Música *CIAC de La Vall d’Uixó.

 

 


Elena Lapuerta Canós
, comença els seus estudis musicals en la seua ciutat natal, Vila-real, de la mà del guitarrista J. Nebot, finalitzant els estudis superiors en el Real Conservatori Superior de música de Madrid, sota la càtedra de D. Ballesteros.
Seguidament, cursa dos anys de post-grau en l´ Escola de Música de Barcelona amb el concertista À. Garrobé. Diplomada en magisteri en l’especialitat d’educació musical per la Universitat de Valladolid.
Ha realitzat cursos de perfeccionament amb concertistes com A. Ripollés, M. Estévez, J.L. Rodrigo, D. Azabagic, M. Socías i R. Gallén.
Quant a l’activitat com a solista destaquen les seues intervencions en auditoris de Madrid, Barcelona, Valladolid i Vila-real. Solista de l’orquestra F. Tárrega entre 1996 i 1998, on participa en gires per diferents països europeus i Japó.
Acutalment és professora de guitarra en el CMA de Borriana i en el CIAC de la Vall d´Uixò