Citra Trio

Cant d’estil, fandangos, seguidilles, jotes, boleros, batres, peteneres, i un llarg etcètera.

Formació que treballa la música tradicional valenciana. Trio format per Josep Aparicio “Apa” al cant tradicional, Toni Porcar a la guitarra i Eduard Navarro, qui s’encarrega dels instruments de pua i vents tradicionals. Cadascun dels seus membres compta amb una dilatada trajectòria dins el panorama de les músiques tradicionals i antigues.
La veu del “cantaor” Josep Aparicio “Apa” és a dia de hui referent en el camp del Cant d’Estil. “Cantaor” tradicional que ha seguit la línia dels grans “cantaors” històrics de referència. S’ha format desenvolupant el seu estil i ornamentacions en els diferents actes de carrer segons marca la tradició, aplicant a més una força i expressivitat especials que el converteixen en un dels valors actuals més importants. Acompanyat a les cordes polsades per Toni Porcar i Eduard Navarro, tots dos especialitzats en els terrenys de les músiques tradicionals i històriques. Incorporen en aquest projecte instruments com: guitarra, bandúrria, llaüt i guitarró, afegint puntualment algun instrument de vent tradicional com la dolçaina i el xalumó.
Són els mateixos membres de Citra Trio, les persones encarregades de fer els seus propis  arranjaments. 

Formació

Josep Aparicio “Apa”: Cant
Nascut a Godella, forma part de la primera línia dels actuals “cantaors d’estil”. Els seus coneixements de la música popular, les privilegiades qualitats vocals que ha desenvolupat i la seua capacitat per a la improvisació fan del cantaor una de les figures de més relleu del gènere en ple segle XXI. La seua trajectòria comença als 17 anys formant-se en el grup Alimara, fundat en 1975 i pioner en la recuperació de danses i indumentària tradicional. Des de 1980 es dedica al cant d’estil juntament amb Josepa Blasco i Teresa Segarra. Ha treballat en teatres de tot Europa, participant també en gires pel Japó. La seua inquietud artística el porta a treballar amb músics d’altres gèneres com el jazz i el flamenc. A més a més, desenvolupa una important labor com a docent, des de 1990 és el director de l’Escola de Cant d’Estil del Grup de danses el Poblet. 

Eduard Navarro: Bandúrria, Llaüt, Vents tradicionals i arranjaments.
Músic multi-instrumentista i arranjador. Ha format part i col.laborat amb formacions musicals diverses principalment de l’escena valenciana, sempre relacionades amb la música d’arrel i de música antiga (medieval i renaixentista), amb els que ha gravat més de 40 treballs discogràfics i ha participat en concerts, gires i festivals en més de 18 països. Entre altres ha format part i col·laborat en grups com: L’ham de Foc, Miquel Gil, Capella de Ministrers, Mara Aranda i Solatge, Ars Horo, Al Tall, Apa, etc.

Toni Porcar: Guitarra. Músic format a les escoles de Barcelona i Sevilla, cursa estudis superiors de guitarra flamenca a l’ESMUC (Bcn). Com guitarrista flamenc treballa tant la vessant tradicional com l’experimental. Al mateix temps que acompanya el “cante” i el “baile” en “tablaos”, col·labora amb companyies de dansa contemporània, realitza performances i improvisacions amb ballarins i participa en projectes amb músics d’altres estils. La música tradicional valenciana sempre ha estat present en el seu imaginari i bagatge musicals. Participa en projectes com: Miquel Gil, Xiomara Abello, Angela Furquet, Xiromita trad Project, Cia. de dansa Una del Montón, etc. Compagina la seua labor com a intèrpret amb el treball de músic acompanyant en el Conservatori de Dansa de València.